Tipuri de vapat: Cum descoperi cea mai bună variantă de vaping pentru tine?

vaping

Vaping

Trecerea de la țigara clasică la cea electronică are la bază beneficii pe care este dificil să le poți ignora: mai puțini bani direcționați către vaping, ofertă mai mare de arome pentru țigara electronică, libertatea de a seta nivelul de nicotină, prin alegerea unui anumit tip de lichid etc.

Poate că ultimul motiv este și unul extrem de important, în cazul celor care vor să renunțe la fumat. Tranziția de la țigări normale la renunțarea totală poate fi realizată prin intermediul țigărilor electronice, datorită faptului că nivelul de nicotină din lichid poate scădea gradual.

Acum îți poți crea propriul lichid pentru țigări electronice, utilizând un shot de nicotina și un shortfill de diverse arome, pentru experiențe așa cum ți-ai dorit mereu să obții.

 Câte tipuri de vaping există?

“Vaping” este termenul ce descrie acest mod de a utiliza țigara electronică, plecând de la cuvântul “vapes”, adică aburii produși ca urmare a reacțiilor dintre componentele unui astfel de device. Există două moduri principale de vapat, așadar, iată ce presupun acestea:

Stiluri de vaping: DTL (Direct-To-Lung)

Așa cum îi spune și numele, stilul de vaping DTL presupune o inhalare puternică a aburilor produși de tigara electronică, direct în plămâni.

Stiluri de vaping: MTL (Mouth-To-Lung)

În cazul acestui mod de vapat, aburii produși de țigara electronică se păstrează inițial în gură pentru câteva momente, urmând ca apoi să se inhaleze în plămâni.

Stiluri de vaping: Diferențe dintre DTL și MTL

Experiențele oferite de o țigară electronică sunt mult mai complexe, comparativ cu una normală. Acest lucru se datorează faptului că fiecare stil de vaping se bazează pe propriile sale particularități. Despre diferențele dintre DTL și MTL, chiar acum:

  • Modul de vaping MTL asigură o aromă mult mai intensă, în condițiile în care aburii produși încălzirea lichidului pentru țigara electronică sunt ținuți în cavitatea bucală pentru mai mult timp;
  • În cazul modului de vaping DTL, consumul de lichid este mult mai ridicat, deoarece aburii trebuie să ajungă într-o cantitate mai mare în plămâni, pentru o senzație așa cum își dorește utilizatorul;
  • Stilul de vaping DTL presupune acumulatori de putere ridicată și rezistențe foarte mici, astfel încât să se obțină o cantitate foarte mare de aburi, așa cum își doresc adepții acestui mod; În cazul MTL, costurile sunt mai mici, însă cantitatea de aburi este mai redusă.

Tipuri de vapat: Concluzii

Dacă vrei să retrăiești senzații asemănătoare celei resimțite în timpul fumatului clasic, îți recomandăm vapatul DTL. De asemenea, în cazul în care ai de gând să produci foarte mulți aburi (cei care vapează cu o cantitate mare de aburi sunt cunoscuți și sub denumirea de “Cloud Chasers”), îți recomandăm stilul Direct-to-Lungs.

Însă dacă îți plac aromele și vrei să te bucuri de intensitatea acestora, stilul de vaping MTL poate fi unul potrivit pentru tine. De asemenea, MTL-ul este mai puțin costisitor, dacă îți propui un buget lunar redus pentru această pasiune. Indiferent de alegerea făcută, poți găsi pe net țigările electronice și modurile potrivite pentru fiecare tip de vaping!